Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Förbättrat kunderbjudande med investeringssparkonto

För att komma åt dina fonder från och med måndagen den 19 november 2018 behöver du logga in och aktivera din fonddepå och bekräfta eventuellt månadssparande. Den nya tjänsten möjliggör digital fondhandel och bättre överblick över ditt sparande.

Äntligen kan vi erbjuda investeringssparkonto, ISK, som flera av våra kunder efterfrågat. Den nya lösningen möjliggör att du som kund kan ha flera depåer i ditt namn varav investeringssparkonto är ett alternativ. För dig som sparar till barn eller barnbarn, eller kanske har flera olika sparmål blir det enklare att separera ditt fondinnehav.

All fondhandel, det vill säga köp, sälj och månadssparande görs i tjänsten Mina Sidor. Observera att du inte längre ska sätta in pengar på fondernas bankgiro vid köp. Du får också en bra överblick och visualisering av utvecklingen på ditt sparande i olika tidsperioder, din risknivå och din avkastning.

För att göra detta möjligt samarbetar vi med Fondab där alla direktkunders andelar registreras i depå. För att komma igång behöver du som kund logga in och svara på kundkännedomsfrågor, lämna insynsfullmakt till Spiltan Fonder och godkänna depåavtal. Detta gör du enkelt med Bank-ID. Företagskunder och minderåriga kunder har fått nödvändig dokumentation per post.

Detta innebär ingen förändring i hur vi förvaltar våra fonder eller hur vi tar hand om våra kunder och alla värdepapper förvaras precis som innan hos Swedbank. Det är hur du som kund ser och hanterar ditt sparande som ändras.

Givetvis innebär inte detta några extra avgifter för dig som kund. Anledningen till att vi gör detta är för att vi vill kunna erbjuda en konkurrenskraftig digital lösning. Istället för att ägna oss åt avancerade IT-projekt kan vi nu koncentrera oss på det vi kan bäst – att förvalta fonder.

Om du har frågor eller funderingar är du välkommen att höra av dig till oss, Tel: 08-545 813 40 eller e-post: fonder@spiltan.se. Du hittar också mer information under Vanliga Frågor.