Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Spiltan Räntefond Sverige - Frågor & Svar

Vad är det för speciellt med Spiltan Räntefond Sverige?
- Det som är unikt med Spiltan Räntefond Sverige är kombinationen marknadens lägsta avgift på 0,1 procent med ett aktivt urval av räntepapper från bra bolag handlade i svenska kronor. Följden blir att man får en bra avkastning till en väldigt låg risk och dessutom till en riktigt låg avgift. 

Hur kan ni hålla marknadens lägsta avgift?
- Med en befintlig fondbolagsstruktur kan vi hålla en låg kostnad i denna förvaltning. Den här produkten anser vi dessutom inte skall kosta så mycket för spararna - speciellt då den kanske viktigaste faktorn för en korträntefonds framgång är en låg förvaltningskostnad.
 
Kommer ni alltid att ha den lägsta avgiften?
- Ja, det är vår målsättning.
 
Varför är förvaltningsavgiften så viktig?
- Ingen kan på förhand veta vilka fonder som kommer att ge bäst avkastning. Däremot går det med säkerhet att säga att den avgift som fondförvaltarna tar ut spelar stor roll. En i många sammanhang citerad "tumregel" när det gäller räntefonder, och då speciellt korta räntefonder, är att lägst avgift är bäst. Skälet är att det är svårt att radikalt övertrumfa marknaden i stort eller sina konkurrenter. Slutsatsen är att den korta räntefond med lägst avgift tappar minst avkastning i form av avgifter.
 
Finns fonden valbar för Premiepensionen/PPM-pensionen?
- Ja, fonden finns med hos PPM med nummer 972 497.