Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Våra fonder

Övergripande investeringsfilosofi:

  • Enkelt är effektivt
  • Aktiv förvaltning - på riktigt
  • Fokus på bolag och inte på aktiekurser
  • Risk och avkastning hänger alltid ihop
  • Pris är vad du betalar, värde är vad du får
  • Över tiden är det värdet som bestämmer priset

Enkelt är effektivt!

Vi tror på enkelhet i fondförvaltning. Istället för att krångla till saker i onödan fokuserar vi på att köpa bra bolag vi gillar. Det behöver inte vara svårare än så. Kvitton på att det fungerar är att vi över åren erhållit ett flertal priser för vår förvaltning bl a som Årets Stjärnförvaltare, Årets Sverigefond, Läsarnas Favorit, Bästa Lågriskfond och Årets Fondbolag. Genom att fokusera på att investera i bolag som vi anser är mer värda än vad som syns i aktiekursen har vi genom åren skapat bra avkastning i våra fonder.

En trygg plats för tillväxt

Spiltan Fonder startades år 2002 med 10 kunder som tillsammans placerade 10 miljoner kronor i två  fonder. Drivkraften till att starta ett nytt fondbolag var viljan att ”ge Sveriges fondsparare ett bättre alternativ”. Stolta kan vi nu konstatera att det är fler och fler som vill spara i riktigt bra fonder med inriktning på Sverige (och sedan 2016 även globalt) både vad gäller aktie- och räntemarknaden. Det tillsammans med våra under åren uppnådda förvaltningsresultat och erhållna utmärkelser bidrar säkert till att vi fortsätter att växa.

Extra stolta är vi över att vi år 2012 blev utsedda till Årets Fondbolag 2011 av Privata Affärer. Motiveringen löd:

”Detta fondbolag står på spararnas sida med spännande utbud, enkelhet och sunt förnuft”.

Aktiv förvaltning - på riktigt

Idag erbjuder vi fyra aktivt förvaltade Sverigefonder - Spiltan Aktiefond Stabil, Spiltan Aktiefond Sverige, Spiltan Aktiefond Dalarna och Spiltan Aktiefond Småland. Dessutom har vi två smarta och passivt förvaltade aktiefonder, Spiltan Aktiefond Investmentbolag och Spiltan Globalfond Investmentbolag, och två räntefonder - prisbelönta korträntefonden Spiltan Räntefond Sverige och företagsobligationsfonden Spiltan Högräntefond.

Fokus på bolag - inte på aktiekurser

Gemensamt för fonderna är en investeringsfilosofi som baseras på fundamental analys och vikten av att verkligen förstå sig på de bolag som vi investerar i. Det är viktigt att komma ihåg att aktier utgör en del av ett bolag. Vi erbjuder aktivt förvaltade fonder som bortser från olika aktiers indexvikt. Istället investerar vi enligt vår egen övertygelse. Vi investerar huvudsakligen i företag som går med vinst, kan uppvisa bra kassaflöden och har förmåga att lämna utdelning. Bolag med dessa egenskaper är allt som oftast även bra aktie-investeringar - både i dåliga och bra tider.

Vår investeringsfilosofi har varit densamma sedan starten 2002 och kvitto på att den verkligen fungerar är framförallt uppnådda goda förvaltningsresultat.

Risk och avkastning hänger alltid ihop

Ett grundläggande samband som alltid har gällt och kommer att gälla är att för att få avkastning måste du ta en viss risk. Ju större risk du tar ju större chans till hög avkastning. Men baksidan av myntet är att du även kan tappa värde, dvs få negativ avkastning. Det finns inga ”gratis” pengar och ”om det verkar för bra för att vara sant” är det oftast det. Är det hög avkastning som utlovas är det per definition hög risk som måste tas. För oss på Spiltan Fonder är risk detsamma som att välja fel bolag, inte att gå sämre än ett index.

Sunt förnuft fungerar

När vi på Spiltan Fonder säger att ”enkelt är effektivt” menar vi att vi inte försöker krångla till det i onödan. Tillsammans har vi på fondbolaget uppemot 100 års erfarenhet av finansmarknaderna och många års högskolestudier inom ämnen som portföljförvaltning och finansiell teori. Ju mer vi har lärt oss desto mer skeptiska har vi blivit till finansiella teorier. Istället har sunt förnuft blivit vår ledstjärna.

Självklart sparar vi i våra egna fonder. Vi har valt väg. Gör det du också! Välj Spiltan Fonder för ditt fondsparande.


Privata Affärer utsåg Spiltan Fonder till Årets Fondbolag

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under respektive fond.

Samtliga fonder står under Finansinspektionens tillsyn. Alla fonder är värdepappersfonder (UCITS-fonder) utom Spiltan Aktiefond Investmentbolag som är en Specialfond. Mer information om vår förvaltning hittar du under respektive fond under fliken "Våra fonder" samt under fliken "Rapporter" .