Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Spiltan Aktiefond Sverige - en fokuserad småbolagsfond

Spiltan Aktiefond Sverige är en aktivt förvaltad småbolagsfond som placerar oberoende av bransch. Stor tonvikt lägger vi på analys och bedömning av det enskilda företagets affärsidé, företagsledning och långsiktiga framtidsutsikter.

Aktiefond Sverige är en aktivt förvaltad fond vilket betyder att förvaltaren handplockar bolag efter noggrann analys. Fonden innehåller främst små -och medelstora bolag och uteslutande bolag som lever upp till våra investeringskriterier. 

Historiskt har småbolag gett högre avkastning än stora bolag och risk förknippad med sparande i småbolag är också högre. En småbolagsfond kompletterar sparande i traditionella Sverigefonder som innehåller mer stora bolag. Småbolag karaktäriseras av att de ofta snabbare kan anpassa sin verksamhet, ofta har högre tillväxttakt och ofta har hög potential att växa geografiskt. Små bolag är också oftare uppköpskandidater. 


Spiltan Aktiefond Sverige passar dig som

  • sparar långsiktigt med minst 5 års horisont
  • vill addera småbolag i ditt sparande. 

 


Köp Fondandelar Jag vill spara i Aktiefond Sverige - en fokuserad småbolagsfond
Förvaltare

Pär Andersson

Förvaltningserfarenhet sedan 1994

Ansvarig förvaltare sedan:

2008-08-11
Medförvaltare Jörgen Wärmlöv
E-post: par@spiltanfonder.se
Riskinformation Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas från Spiltan Fonder, Tel: 08-545 813 40 eller hämtas under:
Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av.
Fondinformation
Startdatum
2002-12-02
Startkurs
100 SEK
Kursnotering
Dagligen
In-/utträdesavgift
0%
Förvaltningsarvode
1,5%
Lägsta engångsinsättning
100 SEK
Lägsta månadsinsättning
100 SEK
PPM fondnummer
152 181
ISIN
SE0001015355
NAV: 717,68 SEK (2019-10-20) Värdeutveckling: