elaine-casap-DAvDDcO_Bo4-unsplash

Spiltan Globalfond Investmentbolag - En smart globalfond

Ta rygg på världens bästa investerare i en smart globalfond. Globalfond Investmentbolag placerar i investmentbolag och bolag med investmentbolagsliknande karaktär. Fonden är ett bra alternativ till en traditionell indexfond. Förvaltningen är passiv vilket möjliggör låg avgift.

Från:
Till:
NAV (2022-05-19): 186.21

Om Spiltan Globalfond Investmentbolag

Fonden innehåller utvalda investmentbolag och bolag med investmentbolagsliknande karaktär, totalt cirka 30 innehav. Ett unikt fondkoncept där vi gör ett aktivt urval av bolag varefter fonden förvaltas passivt vilket gör att avgiften är låg. 

Eftersom fonden investerar i investmentbolag och bolag med investmentbolagsliknande karaktär får du en inbyggd spridning på betydligt fler bolag eftersom varje enskilt innehav ger dig exponering mot fler underliggande bolag inom flera olika branscher.

Innehaven i fonden är sammansatta på ett sätt som ger en geografisk spridning som liknar fördelningen i globalindex. Investmentbolagen ger oss tillgång till professionella investerare som arbetar aktivt med att förädla sina portföljbolag vilket innebär en potential för fonden att överträffa avkastningen hos globalindex. Avgiften på 0,5 procent ligger långt under genomsnittet för aktivt förvaltade globalfonder.   

Investmentbolag agerar vanligtvis mycket långsiktigt och är ofta tillräckligt stora ägare för att få stort inflytande på bolagens utveckling. Härigenom får investmentbolagen möjligheten att öka värdet på de underliggande bolagen. 

Målsättningen för fonden är att över tid ge en avkastning som överstiger globalindex, men till en avgift som ligger i nivå med globala indexfonder. Indirekt aktiv förvaltning till en passiv avgift helt enkelt - ett smart sätt för dig som vill spara globalt.

Globalfond Investmentbolag:

  • Ett globalt inslag i din sparportfölj.
  • Placering i aktier globalt med aktiva ägare.
  • Ett långsiktigt aktiesparande till låg avgift.Jörgen Wärmlöv

Förvaltarerfarenhet sedan 2010

Förvaltat fonden sedan 2016Assisterande förvaltare Fredrik Skoglund

Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Fondens värde kan variera kraftigt på grund av dess sammansättning och de förvaltningsmetoder fondbolaget använder sig av. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas från Spiltan Fonder, tel: 08-545 813 40 eller hämtas under:


Senaste månadsrapporter

Fakta

Startdatum2016-10-04Startkurs100PPM fondnummer465 147Årlig avgift0,50%Lägsta engångsinsättning100 SEKLägsta månadsinsättning100 SEKISINSE0008613939

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: