iStock-498974970

Handla Fonder

För att köpa, sälja, byta fond och hantera månadssparande loggar du in på Mina Sidor.

Inloggning - Som myndig privatperson loggar du in med BankID. Inloggning för minderåriga görs med 12-siffrigt personnummer och lösenord. Företag loggar in med organisationsnummer, med prefix 00, och lösenord.

Köp - genomförs via en bankgirokoppling mellan din depå och ditt bankkonto. Bankgirokopplingen gör det möjligt att dra pengar från ditt bankkonto vid köp av andelar. Det tar normalt ca 2-3 bankdagar innan din insättning omvandlas till andelar. Du kan också välja att betala med Swish i inloggat läge vilket gör att du snabbt kan sätta in pengar på ditt likvidkonto. Har du pengar på ditt likvidkonto går det snabbare att genomföra ett köp av fondandelar än om du väljer köp med bankgirokoppling.

Sälj – vid försäljning av andelar kan du välja om du vill att likviden ska ligga kvar i depån eller om du vill ha pengarna utbetalda till ditt bankkonto. Från att du skickat din order till oss tar det vanligtvis ca fyra bankdagar innan du ser pengarna på ditt konto.

Fondbyte - Logga in på Mina Sidor och välj depå. Under Innehav väljer du Byt i rullgardinen längst ut till höger för respektive fond.

Månadssparande - Du startar och hanterar månadssparande inloggad på Mina Sidor.

Spara som gåva – om du vill spara till någon annan loggar du in på Mina Sidor och väljer Spara som Gåva. Här kan du välja att starta ett månadssparande eller skänka ett engångsbelopp genom att swisha in pengar till mottagarens likvidkonto. Observera att mottagaren själv måste genomföra ett köp av valfri fond för pengarna du sätter in. Är du inte själv kund behöver du registrera dig genom att välja Bli Kund under Mina Sidor. Du kan spara som gåva utan att själv öppna en fonddepå.  

Bryttid för handel är 12.00.


Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas från Spiltan Fonder, tel: 08-545 813 40 eller hämtas under:

Rapporter och dokument.

  • NYHET 18 Jun

    Unga Aktiesparare intervjuar Jörgen Wärmlöv om Spiltan Globalfond Investmentbolag

    Unga Aktiesparares David Flatbacke-Karlsson har intervjuat Jörgen Wärmlöv, som förvaltar Spiltan Globalfond Investmentbolag.

  • NYHET 18 Jun

    Placera.nu: Sverigefond med strålande stabilitet

    Placera.nu har publicerat en fondanalys av Spiltan Aktiefond Stabil och lyfter fram den som en köpvärd fond för den sparare som söker en långsiktig...

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: