Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Information om upprättande av fonddepå för minderårig

Tack för att du vill spara i våra fonder. Här beskriver vi vad du behöver göra för att komma igång.

För att upprätta en fonddepå till minderårig behöver vårdnadshavare signera nödvändig dokumentation samt legitimera sig. Gå till Mina Sidor och välj Minderårig och fyll i personuppgifter. Nödvändig dokumentation kommer per post. Det är viktigt att alla dokument signeras av båda vårdnadshavare.

Inloggning sker sedan på Spiltan Fonders hemsida med personnummer och lösenord.

Följande dokument postas för signering:

  • Depåavtal – Vårdnadshavare godkänner villkoren för fonddepån som öppnas.
  • Insynsfullmakt till Spiltan – Behövs för att vi på Spiltan Fonder, precis som idag, ska kunna hjälpa till med frågor kring innehavet.
  • Blankett för anmälan/byte av Bankgirokoppling – Med denna kan ni lägga till den minderårigas bankkonto som vi kopplar till fonddepån för fondhandel.
  • Autogiromedgivande – För månadssparande med dragning från den minderårigas egna bankkonto.
  • Fullmakt förmyndare – För två vårdnadshavare är det nödvändigt med ömsesidig fullmakt för att komma åt fonddepån. Det innebär att båda vårdnadshavare kan logga in och utföra affärer för den minderåriga. Om du inte vill ge den andra vårdnadshavaren fullmakt måste ni avsluta fondkontot innan flytten. 

Tillsammans med dessa dokument behöver vi även:

  • Personbevis för minderårig — Beställs från Skatteverkets hemsida. Gå till ”Beställ personbevis”, välj ”Alla personbevis” och sedan ”Utdrag om folkbokföringsuppgifter”. Personbeviset postas hem och kommer med post efter ca två dagar.
  • ID-kopia – kopia av vårdnadshavares legitimation som vidimeras av en myndig person med namn, namnteckning och kontaktuppgift.