Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Analytikerbesök i Halland och Skåne

Spiltan Fonders analytiker och hållbarhetsansvarig var med på en analytikerresa arrangerad av en bank under början av veckan. De hann med besök hos åtta bolag i Halland och Skåne under två dagar.

I början av veckan besökte våra analytiker åtta bolag i Halland och Skåne på en gemensam analytikerresa arrangerad av en bank. Av de åtta har vi i dagsläget fyra av bolagen i våra aktiefonder.

Resan började i Halmstad där de besökte HMS Network, som levererar kommunikationsteknologi för industriell automation. HMS Network är ett bolag som finns i Spiltan Aktiefond Stabil. Därefter fortsatte analytikerresan till Torekov där bolaget Nolato, ett bolag som inte finns i fonderna, har sitt huvudkontor. Företaget utvecklar och tillverkar bland annat produkter i plast och silikon för medicinska hjälpmedel.

Sedan besöktes Hexpol och Thule, båda med huvudkontor i Malmö. Hexpol tar fram och utvecklar gummiblandningar till bland annat fordonsindustrin. Spiltan Fonder har sedan många år tillbaka investerat i Hexpol i främst Spiltan Aktiefond Småland men även i Spiltan Aktiefond Stabil. Sista bolagesbesöket under första dagen var hos Thule Group som tillverkar produkter som takräcken och hållare för att underlätta packning och ta med sportutrustning i bilen, kameraväskor och multifunktionella barnvagnar. Thule finns i både Spiltan Aktiefond Småland och Spiltan Aktiefond Stabil. Både Hexpol och Thule finns i Spiltan Aktiefond Småland och kommer från orterna Gislaved och Hillerstorp och har fortfarande stora produktionsanläggningar på orterna.  

På resans andra dag besöktes i tur och ordning Cellavision i Lund, BimObject i Malmö, Midsona i Malmö och Beijer Ref i Malmö. Av de fyra bolagen är det enbart Beijer Ref som vi har investerat i Spiltan Aktiefond Stabil.

Cellavision är ett medicinteknikföretag som utvecklar och säljer system för rutinanalys av bland annat blod och andra kroppsvätskor inom sjukvården. BIMobject har en tjänst där tillverkande bolag kan skapa virtuella kopior av sina produkter. Midsona är bland annat verksamma inom hälsokost.

Beijer Ref är ett bolag vi har haft under lång tid i Spiltan Aktiefond Stabil och de marknadsför och säljer kylsystem, komponenter till kylsystem, luftkonditionering och värmepumpar.