Bakgrund
glober
14 Nov

När Sustainalytics vässat sina analyser får vi mer rättvisande betyg för Aktiefond Stabil och Aktiefond Investmentbolag. 5 av 5 glober hos Morningstar.

Vi får ofta frågor om varför vi på vissa plattformar fått så låga hållbarhetsbetyg, framförallt på Investmentbolagsfonden som är en av våra mest populära fonder. Svaret har varit att analysmetoden som bolaget Sustainalytics använder, och som också ligger till grund för Morningstars hållbarhetsrating med glober, tyvärr har varit ganska onyanserat. Särskilt investmentbolag, som vi gillar, har fått väldigt låga betyg bland annat på grund av små slimmade organisationer.

Under nästan två år har Sustainalytics modifierat sina analysmetoder och vi kan nu glädjande konstatera att vi i den nya analysen får full pott i hållbarhetsglober på både Aktiefond Stabil och Aktiefond Investmentbolag. Vi tycker att det är roligt med bättre rating och välkomnar att analysmetoden nu mer nyanserat beskriver bolagens hållbarhetsarbete. Vi vill dock understryka att vårt arbetssätt är samma som tidigare och det alltså endast är Sustainalytics analys som ändrats. Som kund bör du alltid ställa frågor om du brinner för ett visst ämne, vill veta mer eller är osäker. Vi finns alltid tillgängliga om du vill ha information om vårt arbete.

Sustainalytics är en global, oberoende leverantör av analyser inom ESG och bolagsstyrning till investerare. 


  • 16 Jan

    Ingen handel i Globalfond Investmentbolag måndagen den 20 januari

    Fonden sätter inget NAV per den 20 januari på grund av Martin Luther King Jr day.

  • 14 Jan

    Spiltan Enkel till Avanza och Nordnet

    I juni förra året startade vi Spiltan Enkel. Fram till nu har fonden bara funnits tillgänglig för dem...

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!