Bakgrund
glober
14 Nov

När Sustainalytics vässat sina analyser får vi mer rättvisande betyg för Aktiefond Stabil och Aktiefond Investmentbolag. 5 av 5 glober hos Morningstar.

Full pott i hållbarhetsbetyg för två av våra fonder!

Vi får ofta frågor om varför vi på vissa plattformar fått så låga hållbarhetsbetyg, framförallt på Investmentbolagsfonden som är en av våra mest populära fonder. Svaret har varit att analysmetoden som bolaget Sustainalytics använder, och som också ligger till grund för Morningstars hållbarhetsrating med glober, tyvärr har varit ganska onyanserat. Särskilt investmentbolag, som vi gillar, har fått väldigt låga betyg bland annat på grund av små slimmade organisationer.

Under nästan två år har Sustainalytics modifierat sina analysmetoder och vi kan nu glädjande konstatera att vi i den nya analysen får full pott i hållbarhetsglober på både Aktiefond Stabil och Aktiefond Investmentbolag. Vi tycker att det är roligt med bättre rating och välkomnar att analysmetoden nu mer nyanserat beskriver bolagens hållbarhetsarbete. Vi vill dock understryka att vårt arbetssätt är samma som tidigare och det alltså endast är Sustainalytics analys som ändrats. Som kund bör du alltid ställa frågor om du brinner för ett visst ämne, vill veta mer eller är osäker. Vi finns alltid tillgängliga om du vill ha information om vårt arbete.

Sustainalytics är en global, oberoende leverantör av analyser inom ESG och bolagsstyrning till investerare. 


  • NYHET 04 Aug

    Placera rekommenderar fyra av Spiltan Fonders fonder

    Placeras fondexpert Pär Ståhl lyfter fram fyra av Spiltan Fonders fonder i en artikel om att komma igång med sitt fondsparande.

  • NYHET 22 Jul

    Numera även hos SEB

    SEB har valt att ta med tre av våra fonder i sitt fondutbud. Fonderna är Spiltan Aktiefond Stabil, Spiltan Aktiefond Investmentbolag samt Spiltan...

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok