26 Mar

Handeln fortsatt senarelagd för Räntefond Sverige och Högräntefonden

De senaste dagarna har vi fått frågor från både kunder och medier om varför vi senarelagt handeln i våra räntefonder. Vi förstår att det kan ställa till problem för dig som fondandelsägare, men vi måste tänka på alla, vilket faktiskt också är ett lagkrav.

Så länge det inte går att göra en rättvis värdering av de aktuella fonderna kan vi inte öppna handeln. Det är vår bedömning att de allra flesta som äger andelar i fonderna inte vill sälja och i den uppkomna situationen ser vi det som vår plikt att skydda även deras intressen. 

Men vi arbetar med all kraft för att kunna återuppta normal handel i Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond så fort som möjligt. Information om detta kommer att finnas här.

Den investeringsfilosofi som vi har i båda fonderna är att låna ut pengar till bolag med hållbar affärsmodell, starkt kassaflöde och rimligt stark balansräkning och gärna en stark huvudägare. Båda fonderna har väldiversifierade portföljer och inget innehav är större än 5 procent. Vi har också varit selektiva i de fastighetsbolag som finns i portföljerna där den genomsnittliga belåningsgraden i fastighetsbolagen är ca 51 procent. 

I Spiltan Räntefond Sverige finns 95 bolag. Här finns en lista på innehaven och respektive bolags vikt i portföljen.
Snittlöptid i fonden är 1,5 år och ränterisken 3 månader. Löpande avkastning i portföljen är 2,1 procent.

I Spiltan Högräntefond finns 105 bolag. Här finns en lista på innehaven och respektive bolags vikt i portföljen.
Snittlöptiden i fonden är 2,9 år och ränterisken 6 månader. Löpande avkastning i portföljen är 5,1 procent.

Jag vill också passa på att tacka de många kunder som på olika sätt har uttryckt förståelse och uppskattning för vårt agerande. Spiltan Fonder arbetar varje dag för att förtjäna och öka ert förtroende.

Erik Brändström

VD


  • NYHET 09 Jul

    Spiltan Småbolagsfond inte valbar i Premiepensionen

    Spiltan Småbolagsfond, före detta Aktiefond Sverige, är från den 9 juli inte valbar på Pensionsmyndighetens fondtorget på grund av ändrad placeringsinriktning.

  • NYHET 03 Jul

    Spiltan Aktiefond Sverige byter namn till Spiltan Småbolagsfond

    Det nya namnet speglar fondens inriktning på ett mer rättvisande sätt.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok