Lars Melander till nyhet
15 Mar

Styrelsen har utsett Lars Melander till ny vd för Spiltan Fonder från och med den 15 mars. Tidigare vd Erik Brändström fortsätter som vice vd och ansvarig för förvaltningen. Lars Melander har arbetat för Spiltan Fonder det senaste året och har lång erfarenhet från fondbranschen, bland annat som vd för Öhman Fonder.

Lars Melander ny vd för Spiltan Fonder

”Vi har kommit en lång väg sedan vi startade fondbolaget 2002. Då hade vi två fonder, tio miljoner kronor under förvaltning och färre än hundra andelsägare. Nu har vi fler än en halv miljon andelsägare, ett förvaltat kapital på över 60 miljarder kronor, åtta fonder och 21 medarbetare. Det har varit, och är, en fantastisk utveckling som är väldigt rolig att vara del av och som jag ser fram emot att vara med att utveckla även fortsatt ”, säger Erik Brändström.

”Spiltan Fonder är ett av Sveriges största oberoende fondbolag med flera prisbelönta fonder, en välbeprövad hållbar investeringsfilosofi och med sparare över hela Sverige. För att bygga för framtiden stärker vi upp organisationen och tydliggör ansvarsfördelningen med Lars som vd och Erik som vice vd och ansvarig för förvaltningen”, säger Jessica von Otter, styrelseordförande för Spiltan Fonder.

”Det känns väldigt spännande och roligt att ta över vd rollen efter Erik. Erik och jag har arbetat sida vid sida under det senaste året och kompletterar varandra väldigt bra. Tillsammans med våra kunniga kollegor, samarbetspartners och fondandelsägare ser vi fram emot att ta ytterligare steg i Spiltan Fonders utveckling, säger Lars Melander.

Lars Melander har arbetat i finansbranschen i över 30 år bland annat som vd för Öhman Fonder och vd för Quesada Kapitalförvaltning.

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 14 Apr

    Nyhetsbrev april 2021

    Läs aprils nyhetsbrev. Prenumerera på nyhetsbrevet genom att registrera din e-postadress under Nyheter och Nyhetsbrev ovan.

  • NYHET 09 Apr

    Hur stigande räntor påverkar våra räntefonder

    Stigande räntor påverkar räntefonder på olika sätt, våra företagsobligationsfonder påverkas främst genom räntans effekt på underliggande bolag.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: