väg mot ljus himmel
08 Jan

Vi såg under december fortsatta uppgångar på både aktie- och räntemarknaden. Läs mer om utvecklingen för våra fonder i respektive månadsrapport.

Månadsrapporter december 2020

Efter den starka uppgången i november fortsatte börsen upp även i december och steg med 1,3 procent. För helåret 2020 summerar uppgången på Stockholmsbörsen till nästan 15 procent vilket får anses oerhört starkt sett till alla utmaningar i samhället och på finansmarknaderna. Även kreditmarknaden utvecklades positivt i december och avkastningen i båda våra räntefonder slutade året på plus. Nyhetsflödet har under månaden präglats av positiva nyheter om vaccinering mot covid-19 efter att flertalet vaccin godkänts och börjat användas. Och även om omvärlden fortsätter att vara osäker har finansmarknaderna visat på fortsatt styrka. Samtidigt som vi kan glädjas över detta är det viktigt att ta med sig att stora utmaningar kvarstår innan såväl samhälle som näringsliv återigen finner ett normaltillstånd. Det gör att vi måste räkna med att det även framöver kommer att svänga på de finansiella marknaderna.

Läs månadsrapport för respektive fond:

Spiltan Aktiefond Stabil
Spiltan Småbolagsfond
Spiltan Aktiefond Småland
Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Spiltan Globalfond Investmentbolag
Spiltan Högräntefond
Spiltan Räntefond Sverige

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 18 Jun

    Unga Aktiesparare intervjuar Jörgen Wärmlöv om Spiltan Globalfond Investmentbolag

    Unga Aktiesparares David Flatbacke-Karlsson har intervjuat Jörgen Wärmlöv, som förvaltar Spiltan Globalfond Investmentbolag.

  • NYHET 18 Jun

    Placera.nu: Sverigefond med strålande stabilitet

    Placera.nu har publicerat en fondanalys av Spiltan Aktiefond Stabil och lyfter fram den som en köpvärd fond för den sparare som söker en långsiktig...

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: