gräs himmel2
08 Dec

Vi såg under november en kraftig återhämtning på finansmarknaderna med uppgångar på både aktie- och räntemarknaden. Läs mer om utvecklingen för våra fonder i respektive månadsrapport.

Månadsrapporter november 2020

Under november såg vi en kraftig återhämtning på finansmarknaderna med en uppgång på Stockholmsbörsen på 11,4 procent och även kreditmarknaden utvecklades starkt. Att riskaptiten återvände på bred front kan kopplas både till att vi fick ett slutgiltigt resultat i det amerikanska valet men kanske främst till alla positiva rapporter om godkännandet av flertalet vaccin som kom under månaden. Dessutom hjälpte även bland andra vår Riksbank till genom att i slutet på månaden annonsera ytterligare tillgångsköp och med en prognos om nollränta fram till åtminstone utgången av 2023. Sammantaget ger detta stöd för börsen och även i övrigt vad gäller riskaptiteten på finansmarknaderna framöver. På motsatta sidan finns fortsatt Brexit-osäkerheten och att vi trots allt fortsatt har att hantera covid-19. Vi fokuserar som alltid på det vi kan påverka själva, att välja rätt bolag att investera i. Det har över tid visat sig vara en framgångsrik strategi.

Klicka på länkarna nedan för att läsa respektive fonds månadsrapport.

Spiltan Aktiefond Stabil
Spiltan Småbolagsfond
Spiltan Aktiefond Småland
Spiltan Aktiefond Investmentbolag
Spiltan Globalfond Investmentbolag
Spiltan Högräntefond
Spiltan Räntefond Sverige

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 23 Feb

    Hur vi väljer bolag till våra fonder

    Med Spiltanmetoden säkerställer vi att vi bara investerar i de bolag som uppfyller våra investeringskriterier.

  • NYHET 16 Feb

    Bra tillfälle att se över din pension

    Nu skickas det orange kuvertet ut till alla svenskar som tjänat in till sin allmänna pension. Ett bra tillfälle att se över sitt pensionssparande.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok