Morningstar förvaltare
09 Mar

Spiltan Fonder får ta emot två utmärkelser när Morningstar Awards 2020 nu är avgjort. Morningstar är en oberoende utgivare av fondinformation och varje år delas priser ut på svenska fondmarknaden i sex olika kategorier till de bäst presterande fonderna relativt liknande fonder på ett, tre och fem års sikt, med hänsyn tagen till risk.

Morningstar Awards - Stabil och Högräntefonden vinnare

Bästa Sverigefond 
Aktiefond Stabil tog hem första platsen i kategorin Sverigefonder. Motiveringen är att fonden är en ”solklar vinnare” på grund av att fonden levererat högst avkastning på fem år samtidigt som risken är lägst i kategorin. Och under de senaste fem enskilda åren, 2016 undantaget, finns fonden bland de bästa.

Erik Brändström, Aktiefond Stabils förvaltare, kommenterar utmärkelsen så här,

”Vi är väldigt stolta och glada över att både Aktiefond Stabil och Högräntefonden utses till bästa fonder i sina kategorier. Det visar att vår investeringsfilosofi och vårt fokus på att hitta rätt bolag , vilken är densamma i såväl aktie- som räntefonder, fungerar och ger goda förvaltningsresultat över tid. ”

Bästa företagsobligationsfond 
Spiltan Högräntefond fick motta priset i kategorin företagsobligationsfonder med motiveringen ”En solklar vinnare, nu när Spiltan Högräntefond har den femårs historik som krävs. Avkastning i den bästa fjärdedelen av kategorin fem år i rad och risk bara strax över snittet säkrar vinsten, trots att några andra lyckades lite bättre 2019.”

Lars Lönnquist som förvaltar Högräntefonden: 

”I grunden handlar det om att undvika misstag och ha en konsekvent placeringsstrategi där bolagen som vi lånar ut kapital till ska ha en långsiktigt hållbar investeringsstrategi, med efterfrågan på produkter och tjänster idag, imorgon och om 10 år, starka kassaflöden som betalar kupongräntor och återbetalar skulden och en rimligt stark balansräkning med riktiga tillgångar och utdelningsbara vinster.” 


Morningstar Awards 2019. Morningstar, Inc. All Rights Reserved. Spiltan Aktiefond Stabil, Bästa Sverigefond, Sverige. Spiltan Högräntefond Bästa företagsobligationsfond, Sverige.


  • 27 May

    Nyhetsbrev maj 2020

    Nyhetsbrevet för maj är utskickat. Läs förvaltarkommentarer och om vår kommande digitala sparträff den...

  • 14 May

    Rapportperioden avslutas med starka rapporter från Storytel, Addtech och Nibe

    Rapportperioden för det första kvartalet avslutades nu i veckan för oss med Storytel, Addtech och Nibe....

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!