Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Pressmeddelande: Spiltan Aktiefond Investmentbolag får 5-stjärnig rating

Nu har Spiltan Aktiefond Investmentbolag funnits i tre år och fått sin första rating/betyg av Morningstar och det blev bästa tänkbara - 5 stjärnor. Läs hela pressmeddelandet nedan eller ladda hem till höger.
five-stars_200

”Bättre än börsen? Billigare än indexfonder!” var utgångspunkten när succéfonden Spiltan Aktiefond Investmentbolag startade i november 2011. Tanken var att svenska fondsparare skulle få tillgång till ett riktigt bra lågprisalternativ bland aktiefonder som placerar på den svenska aktiemarknaden. En passivt förvaltad fond som kan ge högre avkastning än index, helt enkelt en smart indexfond, och inte bara bli börsen minus förvaltningsavgifter som en ”vanlig indexfond”. Med en förvaltningsavgift på 0,2 procent är den billigast på den fria marknaden.

Förväntningarna har infriats med råge då Spiltan Aktiefond Investmentbolag var bästa fond i kategorin Sverigefonder under både 2012 som 2013 och ligger med i toppen även 2014! Under fondens första tre år steg fonden med 107 procent, vilket är 34 procentenheter bättre än fondens jämförelseindex SIXPRX och gör den till bästa fond i Morningstarkategorin ”Sverige”. Den fina avkastningen har nu gett fonden högsta betyg, fem stjärnor, hos fondanalytikern Morningstar.

- Spiltan Aktiefond Investmentbolag är en smart indexfond. Den gör det möjligt för alla att spara i en indexliknande fond som har förutsättningarna att gå bättre än börsen och den är billigare än andra indexfonder på den fria marknaden, säger Erik Brändström VD och förvaltare av Spiltan Aktiefond Investmentbolag.