Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Privata Affärers Placeringskväll i Stockholm

Spiltan Fonder deltog på Privata Affärers Placeringskväll i Stockholm och träffade intresserade sparare, lyssnade på presentationer och hade trevligt.

Pär PA 15 okt litenPå måndagen hölls Privata Affärers Placeringskväll på Stockholm Waterfront med drygt 400 deltagare. I vår monter fick vi besök av många glada och nyfikna sparare och många verkar ta den stökiga börsen med ro.

Vår förvaltare Pär Andersson var på plats och höll en presentation kring vår investeringsfilosofi och berättade vad som är extra viktigt för oss när vi väljer bolag. Vi väljer bolag som vi förstår, med förutsägbar verksamhet, med stabil historik, stabila intäkter, vinster och marginaler och ärliga och rationella ledningar. Utöver detta ska bolagen i våra fonder också agera hållbart med hänsyn till miljöaspekter, sociala faktorer och bolagsstyrningsfrågor.

Pär pratade också om hur vi tänker kring olika risker och varför vi gärna undviker prospekteringsbolag, forskningsbolag och förhoppningsbolag. Dessa branscher styrs ofta av faktorer som är oförutsägbara och ligger utanför bolagens kontroll som exempelvis råvarupriser.