05 Mar

DI: Fondprofilerna avslöjar sina privata sparportföljer

Dagens Industri träffar Spiltan Fonders VD och förvaltare Erik Brändström och tre andra förvaltare för att höra hur de sparar.

Erik svarar (utdrag från artikeln):

”Förutom att spara i våra egna aktiefonder amorterar jag på bostadslånet. Bostadsinvesteringen ser jag som mitt räntesparande och har därför valt att månadsspara i aktiefonder. Totalt sett ger det en bra balans.”

Har du förändrat riskprofilen det senaste halvåret?
”Nej, jag sparar på lång sikt, så kortsiktiga rörelser är inget som gör att jag ändrar på fördelningen av mitt sparande.”

Hur ofta ser du över ditt privata sparande?
Åtminstone en gång per år gör jag en enkel sammanställning av hur sparandet har utvecklats och hur fördelningen ser ut. Ett bra tips är att passa på att se över sitt sparande i deklarationstider då alla uppgifter finns lätt tillgängliga och man ändå sitter med detta – låt det bli en enkel och bra årlig rutin.

Vad är målet med ditt privata sparande?
”Sparandet är för mig ett medel att kunna skapa en stabil ekonomisk bas för min familj och mig själv vad gäller det dagliga, men även att förhoppningsvis kunna vara med och stötta barnen i takt med att de växer upp, utbildar sig och så småningom flyttar hemifrån. Sen försöker vi som familj även investera i upplevelser, dvs att göra saker tillsammans. Då är det oftast att vi reser tillsammans och upplever nya länder, miljöer, kulturer och träffar människor som ser på vår värld på ibland ett helt annat sätt än vi själva är vana vid. Ett nog så viktigt ”sparande” för att vi alla ska få en bättre förståelse för den värld vi lever i.”

Läs hela artikeln här

  • 27 May

    Nyhetsbrev maj 2020

    Nyhetsbrevet för maj är utskickat. Läs förvaltarkommentarer och om vår kommande digitala sparträff den...

  • 14 May

    Rapportperioden avslutas med starka rapporter från Storytel, Addtech och Nibe

    Rapportperioden för det första kvartalet avslutades nu i veckan för oss med Storytel, Addtech och Nibe....

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!