Morningstar_Awards_2018_logo_red
09 Mar

Det oberoende fondutvärderingsinstitutet Morningstar har utsett Spiltan Aktiefond Stabil till "Best Swedish Large Cap Equity" med motiveringen: ”Näst lägst risk av fonderna i samma kategori de senaste fem åren, men samtidigt bland den handfull som nått högst avkastning, gör Spiltan Aktiefond Stabil till en värdig vinnare."

Morningstar utser varje år de bästa fonderna inom några olika kategorier. Bedömningen baseras på de fem senaste årens resultat med tonvikt på 2017.

Vi är mycket stolta över att få ytterligare ett "kvitto" på att vår aktiva aktieförvaltning över tid skapar god riskjusterad avkastning åt andelsägarna. Fonden är sedan tidigare femstjärnig men att nu även erhålla denna utmärkelse av den ledande fondutvärderaren Morningstar är mycket glädjande. Fonden har förvaltats enligt samma metodik sedan start 2002 och vi kommer fortsätta arbeta lika hårt för att även framöver leverera en slagkraftig avkastning åt alla våra andelsägare, säger Erik Brändström ansvarig förvaltare för Spiltan Aktiefond Stabil.

Spiltan Aktiefond Stabil har förvaltats av Erik Brändström sedan fonden och fondbolaget startade 2002. Den har 5 av 5 stjärnor i Morningstars fondrating på tre, fem och tio år.

Läs mer hos Morningstar.


Morningstars fondanalytiker Jonas Lindmark (till höger) delar ut pris till Erik Brändström och marknadsansvarig Emilie Taube.

Morningstar Awards 2018

  • 16 Jan

    Ingen handel i Globalfond Investmentbolag måndagen den 20 januari

    Fonden sätter inget NAV per den 20 januari på grund av Martin Luther King Jr day.

  • 14 Jan

    Spiltan Enkel till Avanza och Nordnet

    I juni förra året startade vi Spiltan Enkel. Fram till nu har fonden bara funnits tillgänglig för dem...

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!