Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Spiltan Aktiefond Stabil utsedd till ''Bästa Sverigefond' på Morningstar Awards

Det oberoende fondutvärderingsinstitutet Morningstar har utsett Spiltan Aktiefond Stabil till "Best Swedish Large Cap Equity" med motiveringen: ”Näst lägst risk av fonderna i samma kategori de senaste fem åren, men samtidigt bland den handfull som nått högst avkastning, gör Spiltan Aktiefond Stabil till en värdig vinnare."

Morningstar utser varje år de bästa fonderna inom några olika kategorier. Bedömningen baseras på de fem senaste årens resultat med tonvikt på 2017.

Vi är mycket stolta över att få ytterligare ett "kvitto" på att vår aktiva aktieförvaltning över tid skapar god riskjusterad avkastning åt andelsägarna. Fonden är sedan tidigare femstjärnig men att nu även erhålla denna utmärkelse av den ledande fondutvärderaren Morningstar är mycket glädjande. Fonden har förvaltats enligt samma metodik sedan start 2002 och vi kommer fortsätta arbeta lika hårt för att även framöver leverera en slagkraftig avkastning åt alla våra andelsägare, säger Erik Brändström ansvarig förvaltare för Spiltan Aktiefond Stabil.

Spiltan Aktiefond Stabil har förvaltats av Erik Brändström sedan fonden och fondbolaget startade 2002. Den har 5 av 5 stjärnor i Morningstars fondrating på tre, fem och tio år.

Läs mer hos Morningstar.


Morningstars fondanalytiker Jonas Lindmark (till höger) delar ut pris till Erik Brändström och marknadsansvarig Emilie Taube.

Morningstar Awards 2018