Ballongerröd
24 Jun

Idag för ett år sedan startade vi vår fond-i-fond Spiltan Enkel. Vi startade fonden då allt fler kunder efterfrågade en färdig lösning, en paketlösning, för sitt långsiktiga sparande.

Spiltan Enkel fyller 1 år

Efter ett år har många sparare, både andelsägare som sparar direkt hos oss på Spiltan Fonder och de som handlar via andra plattformar, redan hittat till fonden.

Genom Spiltan Enkel får spararna en bekväm och enkel lösning med god riskspridning mellan aktier och räntor redan från första kronan. Vi ser till att varje fonds förutbestämda vikt hålls genom att regelbundet balansera portföljen beroende på hur de olika fonderna utvecklas

Spiltan Enkel investerar i samtliga av våra övriga fonder med fördelningen 70 procent aktiefonder och 30 procent i räntefonder. Fonden innehåller våra aktivt förvaltade aktiefonder Aktiefond Sverige, Aktiefond Småland och Aktiefond Stabil samt våra passivt förvaltade aktiefonder som investerar i investmentbolag; Aktiefond Investmentbolag och Globalfond Investmentbolag. Ränteplaceringarna görs i våra aktivt förvaltade företagsobligationsfonder Räntefond Sverige och Högräntefonden.

Avgiften på 0,77 procent avspeglar vad du hade betalat om du sparat direkt i underliggande fonder med motsvarande fördelning. VI tar alltså inte något extra betalt för förvaltningen av fonden.

  • NYHET 09 Jul

    Spiltan Småbolagsfond inte valbar i Premiepensionen

    Spiltan Småbolagsfond, före detta Aktiefond Sverige, är från den 9 juli inte valbar på Pensionsmyndighetens fondtorget på grund av ändrad placeringsinriktning.

  • NYHET 03 Jul

    Spiltan Aktiefond Sverige byter namn till Spiltan Småbolagsfond

    Det nya namnet speglar fondens inriktning på ett mer rättvisande sätt.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok