erik blå png
08 Mar

Spiltan Fonder får ta emot två utmärkelser när vinnarna av Morningstar Awards 2022 nu utsetts; Spiltan Aktiefond Stabil som Bästa Sverigefond och Spiltan Räntefond Sverige som Bästa Företagsobligationsfond.

Spiltan Aktiefond Stabil och Räntefond Sverige vinnare i Morningstar Awards

Spiltan Fonder får ta emot två utmärkelser när vinnarna av Morningstar Awards 2022 nu utsetts; Spiltan Aktiefond Stabil som Bästa Sverigefond och Spiltan Räntefond Sverige som Bästa Företagsobligationsfond. Morningstar är en oberoende utgivare av fondinformation och varje år delas priser ut på svenska fondmarknaden till de bäst presterande fonderna relativt liknande fonder mätt på 1, 3 och 5 års sikt, med hänsyn tagen till risk.

Spiltan Fonder var även en av tre nominerade i kategorin Bästa Småbolagsfond med Spiltan Småbolagsfond och i kategorin Bästa Fondbolag, Aktier.

”Vi är väldigt stolta över utnämningarna. Det är ytterligare en bekräftelse på att vår investeringsfilosofi fungerar och ger goda förvaltningsresultat över tid. Extra kul är det att det både är en aktie- och en räntefond som prisas, vilket visar på bredden i vårt erbjudande”, säger Erik Brändström Investeringsansvarig och förvaltare av Spiltan Aktiefond Stabil.


Bästa Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil tog hem förstaplatsen i kategorin Sverigefonder för fjärde gången. Enligt motiveringen är en starkt bidragande faktor till vinsten hur förvaltarna lyckades hantera nedåtgående marknader åren 2020 och 2018 under en femårsperiod som i övrigt varit kraftigt stigande. Erik Brändström har förvaltat fonden sedan starten 2002 och kommenterar utmärkelsen så här:

”Vi är väldigt glada över att Spiltan Aktiefond Stabil än en gång blivit utsedd till Bästa Sverigefond av Morningstar. En Sverigefond med god riskjusterad avkastning som investerar i kvalitetsbolag, investmentbolag och direktavkastande tillgångar.” 


Bästa Företagsobligationsfond

Spiltan Räntefond Sverige har under flera år placerat sig i topp och tack vare ett starkt 2021 vinner fonden kategorin i år. Fonden investerar i företagsobligationer och företagscertifikat med fokus på svenska bolag med god kreditvärdighet. Lars Lönnquist förvaltar fonden tillsammans med sina kollegor i Spiltan Fonders ränteteam och lyfter fram grundtanken med fondens investeringsfilosofi:

”Vi har en konsekvent placeringsstrategi där bolagen vi lånar ut kapital till ska ha en långsiktigt hållbar affärsmodell, med efterfrågan på sina produkter och tjänster i dag, i morgon och om 10 år. Vidare ska bolagen ha starka kassaflöden som betalar kupongräntor och återbetalar skulden samt en rimligt stark balansräkning med riktiga tillgångar och intäkter.”

Spiltan Fonders ränteteam: Nicklas Segerdahl, Sofie Areskoug, Rebecka Dahlin och Lars Lönnquist.

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 20 May

    Spiltan Aktiefond Stabil med i Movestics fondutbud

    Från och med den 20 maj kan du välja Spiltan Aktiefond Stabil i ditt pensionssparande hos Movestic.

  • NYHET 19 May

    Tre stora fördelar med månadssparande

    Den senaste tiden har börsen präglats av kraftiga rörelser. Ett bra sätt att slippa fundera över om och när börsen går upp eller ned i ett långsiktigt...

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: