stenar hav kväll

Spiltan Aktiefond Stabil - En defensiv Sverigefond

Spiltan Aktiefond Stabil är en aktivt förvaltad Sverigefond som innehåller noga utvalda bolag, investmentbolag och direktavkastande tillgångar för att över tiden uppnå en stabil avkastning. Stor tonvikt lägger vi på analys och bedömning av det enskilda bolagets affärsidé, bolagsledning och långsiktiga framtidsutsikter.

Från:
Till:
NAV (2022-01-25): 1,212.21

Om Spiltan Aktiefond Stabil

Aktiefond Stabil är en aktivt förvaltad fond vilket betyder att förvaltaren handplockar bolag efter noggrann analys.

Fonden har en tredelad struktur med dels bolag noga utvalda utan särskild fokus på bransch eller storlek, dels investmentbolag samt en del direktavkastande tillgångar. Ungefärlig fördelning i nämnd ordning är 50 procent, 35 procent och 15 procent. Samtliga innehav väljs ut enligt Spiltan Fonders investeringsfilosofi som karaktäriseras av bolagsfokus, riskmedvetenhet och stabilitet. Aktieinnehaven är 20-30 stycken.

Investmentbolag utgör en betydande del av fonden vilket ger spridning genom att du indirekt blir ägare till många fler bolag. Investmentbolagen är professionella investerare som agerar aktiva ägare för att utveckla och förädla noterade och onoterade bolag. 

Fondens defensiva inslag av direktavkastande tillgångar, som exempelvis företagsobligationer, håller emot när börsen faller. 

Spiltan Aktiefond Stabil:

  • Målsättningen är att över tiden uppnå en stabil avkastning på 7% per år. 
  • Brett sparande på svenska börsen.
  • För sparande på minst fem års sikt.