Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Ge ditt barn ett fondsparande!

Ge ditt eller någon annans barn ett sparande för framtiden och inspirera samtidigt till goda sparvanor. Ju tidigare du börjar, desto större sannolikhet att barnet får en solid avkastning över tid.

Ett månadssparande under lång tid i en aktiefond är ett väldigt bra sätt att bygga upp ett sparkapital till ditt barn. Även små belopp som 100 kr i månaden blir med tiden ganska stora summor. Regelbundna insättningar i såväl bra som dåliga tider sprider risken.


Se räkneexemplet med 7 % ränta i 20 år nedan:

  • 100 kr i månaden, 7% avkastning/år i 20 år ger ett sparkapital på 52 397 kronor
  • 500 kr i månaden, 7% avkastning/år i 20 år ger ett sparkapital på 261 983 kronor 
  • 1000 kr i månaden, 7% avkastning per år i 20 år ger ett sparkapital på 523 965 kronor

För att starta ett månadssparande som gåva till ett barn går du till Mina Sidor. Är du befintlig kund loggar du in som vanligt och väljer Spara som gåva. Om du inte själv är kund klickar du på Min Sida och väljer Bli Kund. Registrera dig genom att svara på kundkännedomsfrågor och bekräfta dina kontaktuppgifter och välj sedan Spara som gåva.

Det är viktigt att komma ihåg att det barn du vill spara till måste ha en depå. Om barnet redan har en depå räcker det att fylla i barnets personnummer och depå-ID. Depå-ID får du av vårdnadshavare till barnet. Är du osäker är du alltid välkommen att höra av dig till oss.

 Om barnet inte har en depå krävs att vårdnadshavare först öppnar en depå i barnets namn.

Ge ditt barn ett månadssparande

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under respektive fond.