Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Ge ditt barn ett fondsparande!

Ge ditt eller någon annans barn ett sparande för framtiden och inspirera samtidigt till goda sparvanor. Ju tidigare du börjar, desto större sannolikhet att barnet får en solid avkastning över tid.

Sparandet är flexibelt - du kan göra engångsinsättningar exempelvis vid födelsedagar och jul, eller lägga upp ett regelbundet sparande. Du bestämmer när och hur ofta du vill spara men vår grundrekommendation är att du sparar regelbundet - då sprider du köpen och minskar på så sätt risken. 

Ett månadssparande under en lång tid i en aktiefond är ett väldigt bra sätt att bygga upp ett sparkapital till ditt barn. Även små belopp som 100 kr i månaden blir med tiden ganska stora summor.
Se räkneexemplet med 7 % ränta i 20 år nedan:

  • 100 kr i månaden, 7% avkastning/år i 20 år ger ett sparkapital på 52 397 kronor
  • 500 kr i månaden, 7% avkastning/år i 20 år ger ett sparkapital på 261 983 kronor 
  • 1000 kr i månaden, 7% avkastning per år i 20 år ger ett sparkapital på 523 965 kronor

Så här gör du: Välj blanketten "Ny kund - privatperson" och fyll i enligt instruktion. Bifoga en vidimerad kopia av BÅDA föräldrarnas ID-handling som vidimeras av två personer. Använd gärna blanketten för "Vidimerad ID-kopia". Vill du betala med Autogiro fyller du också i blanketten "Månadsparande - Autogiro".

OBS!
Det går tyvärr INTE att skicka in anmälan med e-legitimation då det då måste vara den som sparar som signerar.

Ge ditt barn ett månadssparande

Riskinformation

Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under respektive fond.