04 Aug

Placera rekommenderar fyra av Spiltan Fonders fonder

Placeras fondexpert Pär Ståhl lyfter fram fyra av Spiltan Fonders fonder i en artikel om att komma igång med sitt fondsparande.

Pär Ståhl presenterar tre fondportföljer med olika riskprofiler och avgiftsnivåer. I fondportföljen ”Snåljåpen” har Ståhl valt bland bra fonder med låga avgifter och här finns Spiltan Räntefond Sverige med och utgör 40 procent av portföljens totala vikt. I fondportföljen ”Latmasken”, med lite högre riksnivå än Snåljåpen, kvalificerar sig Spiltan Aktiefond Investmentbolag med motiveringen att den är ett unikt alternativ för den som vill ha en passivt förvaltad svensk aktieindexfond, som dessutom gått bättre än Stockholmsbörsens index sedan start. I den tredje fondportföljen ”Fondatleten”, med högre risk och avkastningspotential än de tidigare två nämnda, finns både Spiltan Högräntefond och Spiltan Aktiefond Stabil med. Pär Ståhl skriver att Spiltan Aktiefond Stabil är en av de bästa aktivt förvaltade Sverigefonderna på marknaden.

Tre fondportföljer att ta rygg på

Våra båda investmentbolagsfonder finns också med när Pär Ståhl tipsar om bra fonder för barnsparande, Ny fond i barnens portfölj – så gör jag.

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 23 Sep

    Intervju med förvaltaren av Spiltan Småbolagsfond

    Spiltan Småbolagsfond ligger i toppskiktet bland svenska småbolagsfonder i år. Sedan 2008 är ansvarig förvaltare Pär Andersson.

  • NYHET 17 Sep

    Spiltan Fonder och Carnegie Fonder skärper kraven på bolagens hållbarhetsarbete

    I ett gemensamt initiativ har Spiltan Fonder och Carnegie Fonder tagit fram en hållbarhetskravlista som emittenter, bolag som ger ut företagsobligationer, måste besvara.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok