25 Mar

Senareläggning av handel med fondandelar i Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond på grund av extraordinära händelser kvarstår

Vi upplever att likviditeten på marknaden för företagsobligationer är något bättre och har en förhoppning om att Riksbankens åtgärder snart kommer att få effekt.

Vi bevakar utveckling löpande och kan konstatera att likviditeten börjar bli bättre och hoppas att det i kombination med Riksbankens åtgärder kommer att förbättra situationen ytterligare. Så länge vi bedömer att vi inte kan göra en korrekt värdering av våra räntefonder anser vi dock att det vore oansvarigt att öppna för handel av fondandelar. Det är av absolut vikt, och ett krav enligt lagen, att behandla alla andelsägare lika.

Vi hoppas givetvis att den här tiden blir så kort som möjligt och fortsätter att uppdatera här på vår hemsida och vi meddelar här så fort vi kommer att återuppta normal handel igen.

Fonderna förvaltas vidare precis som vanligt och som tidigare meddelats kommer vi inte att ta ut någon avgift ur räntefonderna under den här tiden.

Finansinspektionens dialogmöte med fondbolagen

Läs gärna tidigare nyhet om senareläggningen 

Frågor & Svar om senarelagd handel i våra räntefonder

  • 02 Apr

    Månadsrapporter i fonderna och marknadskommentar

  • 01 Apr

    Förvaltarkommentar - räntefonder

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!