25 Mar

Senareläggning av handel med fondandelar i Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond på grund av extraordinära händelser kvarstår

Vi upplever att likviditeten på marknaden för företagsobligationer är något bättre och har en förhoppning om att Riksbankens åtgärder snart kommer att få effekt.

Vi bevakar utveckling löpande och kan konstatera att likviditeten börjar bli bättre och hoppas att det i kombination med Riksbankens åtgärder kommer att förbättra situationen ytterligare. Så länge vi bedömer att vi inte kan göra en korrekt värdering av våra räntefonder anser vi dock att det vore oansvarigt att öppna för handel av fondandelar. Det är av absolut vikt, och ett krav enligt lagen, att behandla alla andelsägare lika.

Vi hoppas givetvis att den här tiden blir så kort som möjligt och fortsätter att uppdatera här på vår hemsida och vi meddelar här så fort vi kommer att återuppta normal handel igen.

Fonderna förvaltas vidare precis som vanligt och som tidigare meddelats kommer vi inte att ta ut någon avgift ur räntefonderna under den här tiden.

Finansinspektionens dialogmöte med fondbolagen

Läs gärna tidigare nyhet om senareläggningen 

Frågor & Svar om senarelagd handel i våra räntefonder

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under Rapporter och dokument.

  • NYHET 23 Sep

    Intervju med förvaltaren av Spiltan Småbolagsfond

    Spiltan Småbolagsfond ligger i toppskiktet bland svenska småbolagsfonder i år. Sedan 2008 är ansvarig förvaltare Pär Andersson.

  • NYHET 17 Sep

    Spiltan Fonder och Carnegie Fonder skärper kraven på bolagens hållbarhetsarbete

    I ett gemensamt initiativ har Spiltan Fonder och Carnegie Fonder tagit fram en hållbarhetskravlista som emittenter, bolag som ger ut företagsobligationer, måste besvara.

Visa fler

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för förbättra din användarupplevelse, för säkerhetsrutiner och för statistik. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok