Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Tips på fonder för sparande till barn

Många av oss sparar till våra barn och det är inte alltid lätt att veta vilka fonder vi ska välja. Bra tips på fonder kan du få från Pär Ståhl som är fondredaktör på Placera. Han har valt två av våra fonder till sin portfölj för barnsparande.

Pär Ståhl, fondredaktör på Placera, skriver regelbundet om hur han sätter samman sin portfölj för barnsparande. Spiltan Fonder utgör nu 25 procent av Pärs barnsparportfölj med lika delar Spiltan Global Investmentbolag och Spiltan Aktiefond Investmentbolag. Motiveringen till varför han valt in fonderna i portföljen är följande:

Spiltan Aktiefond Investmentbolag, ett unikt bra alternativ för oss som vill ha en passivt förvaltad svensk aktieindexfond. Fonden placerar i en koncentrerad portfölj av svenska investmentbolag, som indirekt är delägare i mer än 75 börsnoterade bolag - och flera onoterade innehav som en extra krydda. Fonden har gått betydligt bättre än Stockholmsbörsens index sedan starten 2012, till en förvaltningsavgift på låga 0,2 procent per år.

Spiltans globala variant på samma tema är Spiltan Globalfond Investmentbolag. Den passar bra i barnens portfölj. Den investerar i globala investmentbolag bland annat i Warren Buffetts Berkshire Hathaway som är fondens största innehav på 8 procent. Totalt är fonden ägare i 27 investmentbolag som ger en exponering mot underliggande 300–500 bolag. Det räcker för att sprida risken globalt och jag gillar den låga förvaltningsavgiften på 0,5 procent.”

Läs hela artikeln här