iStock-498974970

Spiltan Fonder i din premiepension

Flera av våra fonder finns som val inom Premiepensionen.

Spiltan Fonder erbjuder idag åtta fonder varav sex är tillgängliga för din premiepension. Premiepensionen och inkomstpensionen är de delar av din totala pension som du kan läsa om i det orangea kuvertet som du får varje år. Premiepensionen kan du själv påverka genom att aktivt göra fondval. Om du inte själv gör något aktivt val i premiepensionen placeras dina pengar i det statliga alternativet AP7 Såfa.


FondPremiepensionsnr.
Aktiefond Stabil339 184
Aktiefond Sverige
152 181
Aktiefond Småland
272 898
Globalfond Investmentbolag465 147 
Räntefond Sverige972 497
Spiltan Högräntefond560 599


Så gör du för att byta till Spiltan Fonder i premiepensionen

För att byta fonder i ditt premiepensionssparande loggar du in hos Pensionsmyndigheten via följande länk - Inloggning - Pensionsmyndigheten. Du kan logga in med Mobilt Bank-ID, vanligt Bank-ID eller personlig kod. När du loggat in kan du se värdet på ditt Premiepensionskapital, se vilka fonder du har idag och byta eller välja nya fonder.

För att välja någon eller några av Spiltans fonder söker du på fondens namn eller fondens nummer som du hittar i tabellen ovan.

Därför kan du inte välja Spiltan Aktiefond Investmentbolag i premiepensionen
Anledningen till att Spiltan Aktiefond Investmentbolag inte finns tillgänglig i premiepensionen är att den är en så kallad "alternativ investeringsfond". Alternativa investeringsfonder får enligt lag inte finnas tillgängliga inom premiepensionen.

Riskinformation: Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. Pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under respektive fond.

  • 26 Mar

    Handeln fortsatt senarelagd för Räntefond Sverige och Högräntefonden

    De senaste dagarna har vi fått frågor från både kunder och medier om varför vi senarelagt handeln i våra...

  • 25 Mar

    Senareläggning av handel med fondandelar i Spiltan Räntefond Sverige och Spiltan Högräntefond på grund av extraordinära händelser kvarstår

    Vi upplever att likviditeten på marknaden för företagsobligationer är något bättre och har en förhoppning...

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta använda webbplatsen samtycker du till att cookies används. Mer information. Ok!