iStock-498974970

Spiltan Fonder i din premiepension

Flera av våra fonder finns som val inom Premiepensionen.

Våra fonder i premiepensionen

Spiltan Fonder erbjuder idag åtta fonder varav sex är tillgängliga för din premiepension. Premiepensionen och inkomstpensionen är de delar av din totala pension som du kan läsa om i det orangea kuvertet som du får varje år. Premiepensionen kan du själv påverka genom att aktivt göra fondval. Om du inte själv gör något aktivt val i premiepensionen placeras dina pengar i det statliga alternativet AP7 Såfa.


FondPremiepensionsnr.
Aktiefond Stabil339 184
Spiltan Småbolagsfond152 181
Aktiefond Småland272 898
Globalfond Investmentbolag465 147 
Räntefond Sverige972 497
Spiltan Högräntefond560 599


Så gör du för att byta till Spiltan Fonder i premiepensionen

För att byta fonder i ditt premiepensionssparande loggar du in hos Pensionsmyndigheten via följande länk - Inloggning - Pensionsmyndigheten. Du kan logga in med Mobilt Bank-ID, vanligt Bank-ID eller personlig kod. När du loggat in kan du se värdet på ditt Premiepensionskapital, se vilka fonder du har idag och byta eller välja nya fonder.

För att välja någon eller några av Spiltans fonder söker du på fondens namn eller fondens nummer som du hittar i tabellen ovan.

Därför kan du inte välja Spiltan Aktiefond Investmentbolag i premiepensionen

Anledningen till att Spiltan Aktiefond Investmentbolag inte finns tillgänglig i premiepensionen är att den är en så kallad "alternativ investeringsfond". Alternativa investeringsfonder får enligt lag inte finnas tillgängliga inom premiepensionen.

Riskinformation: Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade beloppet. Informationsbroschyr och faktablad kan beställas från Spiltan Fonder, tel: 08-545 813 40 eller hämtas under:

Rapporter och dokument

Kontakta oss

Jag vill köpa fondandelar!Jag vill ha nyhetsbrevet!

Fyll i formuläret nedan eller ring oss gärna om du har några frågor: