Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Spiltans webb. Om cookies på spiltanfonder.se

Jag godkänner

Spiltan Fonder i din premiepension

Spiltan Fonders fonder finns som val inom Premiepensionen.

Spiltan Fonder erbjuder idag åtta fonder varav fem är tillgängliga för din premiepension. Premiepensionen och inkomstpensionen är de delar av din totala pension som du kan läsa om i det orangea kuvertet som du får varje år. Om du inte själv gör något aktivt val i premiepensionen placeras dina pengar i det statliga alternativet AP7 Såfa.

Vill du spara i Spiltans fonder till din premiepension - klicka här.

Fond
Premiepensionsnr.
339 184
152 181
272 898
972 497
560 599

Så gör du för att byta till Spiltan Fonder i premiepensionen

1. För att byta fonder i ditt premiepensionssparande loggar du in hos Pensionsmyndigheten via följande länk - Inloggning - Pensionsmyndigheten. Du kan logga in med Mobilt Bank-ID, vanligt Bank-ID eller personlig kod.

2. När du är inloggad har Pensionsmyndigheten tagit fram en bra steg-för-steg-guide som hjälper dig igenom stegen för fondbyte. Guiden hittar du här.

3. För att välja någon eller några av Spiltans fonder söker du på fondens namn eller fondens nummer som du hittar i tabellen ovan. Lista över Spiltans fonder i premiepensionen - klicka här.


Varför kan jag inte välja Spiltan Aktiefond Investmentbolag i premiepensionen?

Anledningen till att Spiltan Aktiefond Investmentbolag inte finns tillgänglig i premiepensionen är att den är en så kallad "alternativ investeringsfond". Alternativa investeringsfonder får enligt lag inte finnas tillgängliga inom premiepensionen.

Läs mer under fliken: VANLIGA FRÅGOR

Det orangea PPM-kuvertet kommer en gång om året.

Riskinformation

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning. De pengar du investerar i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det investerade kapitalet. Ladda ned faktablad och informationsbroschyr under respektive fond.

Samtliga fonder står under Finansinspektionens tillsyn. Alla fonder är värdepappersfonder (UCITS-fonder) utom Spiltan Aktiefond Investmentbolag som är en Specialfond. Mer information om vår förvaltning hittar du under respektive fond under fliken "Våra fonder" samt under fliken "Rapporter" .